Portretfotografie Jean Haasbroek - Dick & Twan Kruiswijk

Profielfoto’s voor Dick & Twan Kruiswijk

Portretfotografie Jean Haasbroek - Dick & Twan Kruiswijk

Introductie

Dick was commercieel directeur, merk- en communicatiestrateeg en was mijn collega toen ik bij Bozell BK&P werkte waar ik werkte als vormgever – inmiddels ca. 27 jaar geleden. Toen ik ging freelancen bleef het contact bestaan en wist Dick mij regelmatig te vinden voor mooie opdrachten. Dick moest ook meteen aan mij denken toen hij bedacht dat er goede portretten moesten komen van hem en zijn zoon. De aanleiding was dat Dick pensioen ging, maar van stil zitten was geen sprake, samen met zoon Twan begon hij een bedrijfje genaamd duidelijk.nu waarin zij hun skills bundelen.

Samenwerking

Vooraf hebben we telefonisch besproken welke wensen er waren; verschillende kledingsets voor zakelijk en casual gebruik, en zeker ook een paar krachtige zwart/wit headshots. Ze moesten vooral vriendelijk maar ook krachtig en overtuigend zijn.

Als er tijd over is – vroeg Dick – dan zou het leuk zijn om nog een toffe foto van ons samen te hebben. Nou ben ik niet van de krappe planning, dus dat deed ik uiteraard graag! Het was mooi om de band tussen beiden te zien en dat zie je terug in deze foto van hun samen!

Resultaat

De gezellige en ontspannen shoot, met mooie verhalen over hun gezamenlijke passie voor gitaarspelen leverde een mooie set profielfoto’s die precies uitstraalden waar zij naar zochten.

Portretfotografie Jean Haasbroek - Dick Kruiswijk

Misschien wel dertig jaar geleden – werkten Jean en ik samen bij hetzelfde reclamebureau. Jean als getalenteerd vormgever. Ikzelf als CSD. Onze wegen scheiden, maar we hebben sindsdien regelmatig samengewerkt. Eerst als vormgever/ontwerper. De laatste jaren als fotograaf voor de organisaties waar ik verantwoordelijk was voor de marketing.

Wat mij erg bevalt aan werken met Jean is dat hij op een ontspannen manier creatieve oplossingen vindt die precies passen bij waar ik naar zoek. De laatste shoot waarvoor ik Jean vroeg om zowel formele en informele portretten van mijzelf en onze zoon Twan te maken illustreert dat perfect. Onze karakters voel je door de foto’s heen. In de vader/zoon-serie die Jean aansluitend maakte is Jean erin geslaagd om de speciale band die we samen hebben te vangen. Daar zijn we ook heel erg blij mee.

Dick Kruiswijk

Tekst & Uitleg bij Duidelijk.nu

Klaar om jouw professionele foto’s te maken?

Klaar om uw momenten vast te leggen met echtheid en authenticiteit? Neem vandaag nog contact op en laat mij je helpen bij het creëren van blijvende herinneringen. Samen kunnen we beelden creëren die een leven lang meegaan en de ware essentie van uw verhaal vastleggen.